De Beaglier

Beaglier:

De kenmerken van de Beaglier zijn terug te voeren naar de “stamouders” van deze hond:

 

De Beagle & de Cavalier King Charles Spaniel.

 

In Australië is men al jaren geleden begonnen om bovenstaande rassen met elkaar te combineren en inmiddels is deze “designerrashond" een populaire ras-standaard geworden in Australië én Amerika.

Belangrijke kenmerken van deze voorouders zijn het tonen van sociaal, intelligent, levendig en uitermate vriendelijk gedrag. Daarmee behoort de Beaglier tot één van de meest vriendelijke hondenrassen die je maar kunt wensen.

 

Het uiterlijk van de Beaglier:

De kleurstellingen van de Beaglier zijn divers. De Tricolor (zwartwitbruin), Blenheim (witbruin) en Black & Tan (zwart– bruin) zijn de meest voorkomende kleurvarianten. De haarlengte varieert van kort- tot halflangharig. Qua leeftijd wordt de Beaglier gemiddeld tussen de 11 en 15 jaar oud. Deze middelgrote hond heeft een schofthoogte dat varieert tussen de 30 tot 41 cm en het gewicht schommelt tussen de 5 en 15 kilo.

 

Temperament van de Beaglier:

De Beaglier heeft een speels, goedaardig, zacht en nieuwsgierig karakter. De hond gedraagt zich aanhankelijk en rustig binnenshuis en is daarmee een erg prettig en aangenaam gezelschap.

 

Belangstelling in de Beaglier of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.